top of page

Behandelingen

Voetreflexologie
Jouw levenskracht stimuleert het zelfhelend lichaamsvermogen 

De reflexzonetherapie is een stelsel technieken ontwikkeld om ons lichaam in balans te houden. Het uitgangspunt is dat er zich reflexzones op de voeten bevinden die een weerspiegeling zijn van klieren, organen en andere delen van het lichaam.  Het is een unieke methode waarbij deze reflexzones met duim en vingers worden bewerkt. Ze kan uitnodigen tot: verlichting van stress en spanning, verbetering van de doorbloeding in klieren en organen, opheffing van blokkades in de prikkelgeleiding van het zenuwstelsel en helpen connecteren met je fundament waardoor je evenwichtiger en meer geaard in het leven staat.

 

 

 

 

 
Bloesemredies volgens de methode van Dr. Edward Bach.
Heel jezelf met bloesems en ontwikkel een positieve levensvisie

Dr. Edward Bach (1886-1936 arts, bacterioloog en homeopaat), merkte al vroeg op dat wat zich op het fysieke plan als 'ziekte' manifesteert een projectie is van onze levenshouding.  Het denkpatroon en de levenvisie drukken zich uit in de spontane manier van gevoelsmatig reageren op situaties. Al deze punten waren volgens Dr. Bach van het grootste belang bij de behandeling van fysieke ongemakken.  Hij realiseerde zich dat patiënten met een soortelijk temperament, vaak op hetzelfde geneesmiddel reageerden, terwijl anderen met een andere persoonlijkheid, een andere behandeling nodig hadden, hoewel zij aan dezelfde kwaal leden.

Vanuit zijn vakgebied en jarenlang onderzoek, ontwikkelde Dr. Bach 38 op zich staande bloesemremedies.  Hij verzamelde deze bloesems als archetypische vertegenwoordigers van menselijke persoonlijkheidtypes die relateerden aan een scala van (psychosomatische) ziekteverschijnselen, ongeacht van de fysieke symptomen die de patiënt vertoonde.

 

Dr. Bach selecteerde 38 bloesemtincturen voor 7 groepen van emoties. In overleg met het Bach Centre in Mount Vernon, is besloten om meer moderne termen aan de groepen te verbinden, zodat mensen die er voor het eerst mee in aanraking komen het beter zullen begrijpen: uw zorgen overwinnen (angst), ken uzelf (onzekerheid), leef bij de dag (onvoldoende interesse in het hier en nu), maak contact met anderen (eenzaamheid), blijf bij u zelf (overgevoeligheid voor invloeden en ideëen), vind hoop en geluk (moedeloosheid en wanhoop), leven en laten leven (overbezorgdheid om het welzijn van anderen). Een bijzondere tinctuur 'Eerste hulp remedie',  bij acute stress-situaties (sterke emoties, shocktoestand, examen, ongeval, slecht nieuws ) met onmiddellijk balancerend effect, valt hier ook onder. Deze tinctuur bevat een combinatie van tincturen. Er bestaat ook een 'Eerste hulp zalf'.

 

Bloesemremedies volgens de methode van Dr. Bach kunnen helpen als katalysator om onze emoties bij bepaalde gebeurtenissen in de loop van een dag of levensperiode beter in evenwicht te houden en af te stemmen op een meer harmonische levensstroom.

We leven meer in eenheid met ons-Zelf en ervaren heelwording door een positievere levensvisie en gepaste actie.

 

In ongerepte natuur worden vers ontloken bloesems van bomen en planten geplukt en in een glazen schaal gelegd en gedurende 3 uren in bronwater 'gevitaliseerd' door zonlicht.  Het gevitaliseerde water, geïmpregneerd met de essentie van de bloesem, wordt achteraf vermengd met brandy voor de aanmaak van moedertincturen.  Vanuit de moedertinctuur worden 'stockbottle's' aangemaakt met een verdunning van 1:240.  Een druppel moedertinctuur op 240 druppels brandy.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na een vraaggesprek rond de levensvisie en gemoedstoestand van de cliënt op dat moment, wordt een gepersonaliseerd flesje bereid met een mengsel van maximaal zeven bloesems vanuit een 'stockbottle'. Per geselecteerde bloesem vanuit een 'stockbottle' worden 2 druppels in een flesje van 30 ml met bronwater en brandy gemengd. Van dit mengsel kan je minstens vier maal per dag telkens 4 druppels innemen, ofwel rechtstreeks onder de tong of verdund in een glas water, op de lippen of de pols. Zo ontvangt de cliënt 4 keer per dag een impuls tot een meer harmoniserende gemoedstoestand.  In één keer de dosis van 4x4 druppels innemen herleidt de impuls tot éénmalig. 

 

 

Etherische olieën

 

Bij Ochtendgloren kan je ook terecht voor beperkt aanbod etherische olieën voor uitwendig gebruik.

 

  • Citrus sinensis (sinaasappel)

  • Eucalyptus globulus (eucalyptus)

  • Lavandula augustifolia (lavendel)

  

 

voetreflexologie
© vicky goethals

'Vergeet de ziekte. Denk alleen aan de levenshouding van de patiënt.'

 

'They cure, not by attacking disease, but by flooding our natures with the beautiful vibrations of our Higher Nature in the presence of which disease melts as snow in the sunshine.'

 

Genezing door bloemen/Heal Yourself

Dr. Edward Bach

Mijn zoon noemt de Eerste Hulp Bachbloesemremedie 'troostdruppeltjes'.  Als hij overstuur is vraagt hij er onmiddellijk naar. Hij ervaart dan instant een geruststellend gevoel.  De thuisverpleegster was als getuige verbaasd hoe snel hij na inname terug in relax-modus was. 

V.G.

moeder en therapeut

Tijdens de examens neem ik Bachbloesemsremedies.  Het ondersteunt mijn zelfvertrouwen.

E.D.

student

Please reload

bottom of page