top of page

Praktijk - Behandelingen

Ochtendgloren is er voor jou met een praktijk voor ontspanning en groei om het licht te laten schijnen op de belangrijkste persoon in je leven: je-Zelf.

 

Een plek waar je uitgenodigd wordt tot meer lichaamsbewustzijn en kan terug trekken in je innerlijke cocon, een soort 'stiltepunt' van waaruit je jezelf kan herbronnen en van waaruit groei en bewustwording op alle vlak mogelijk wordt.

 

Elk moment van tijd voor je-Zelf is een nieuw begin om je 'inner body bright' te (her)ont-dekken.  De sprankel in je-Zelf.  Graag her-inneren we jou met je eigen-heelheid.  

 

In de praktijk kan je terecht voor voetreflexologie, consultatie voor Bach bloesemremedies,  yogalessen (Yin en Lu Jong: Tibetaanse helende yoga) en klankschaalmassages  zowel relaxatie als dynamisch en vanaf 2020 voor Authentic Tibetan Medition Teachings (Method: Calm Abiding the Mind) in the linage van Rinpoche Lama Tulku Lobsang.

Van harte welkom!

Walking meditation 

 

In samenwerking met  Veerkracht - Ivan Duyck organiseert Ochtendgloren - Vicky Goethals ook 'Walking Meditation' onder de naam 'Human Nature - come and walk with me'. Meditatieve wandeltochten in natuurgebieden in West en Oost-Vlaanderen, geïnspireerd door het gedachtengoed van Vietnamees Boeddhistisch monnik, zenleraar, schrijver en vredesactivist Thich Nhat Hanh.

Er wordt telkens met een 'thema' gewerkt.

Begeleiding door Vicky Goethals en Ivan Duyck. 

Ivan is momenteel in opleiding HBO verpleegkunde.

GEPLANDE ACTIVITEITEN: 

* nog nader te bepalen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Functionele Yoga (Yin/Yang) & Lu Jong

In 2019 slaagde ik voor de jaaropleiding tot Lu Jong Teacher bij Lu Jong Educator Maaike Decock volgens de overdrachtslijn van Rinpoche Lama Tulku Lobsang. 

Momenteel volg ik de opleiding tot Authentic Tibetan Meditation Teacher (Method Calm Abiding The Mind/Advanced Meditation Teacher), daarnaast volg ik nog lessen Tsa Lung Trul Khor (Tib. ademhalingsyoga) en Tog Chöd (Wisdom Sword).

Lu Jong is een oude Tibetaanse bewegingsvorm die komt uit het Tantrayana Boeddhisme en de Bön.  De lichaamsbewegingen zijn er om onze zelfhelende krachten te ontwikkelen.  Met behulp van de oefeningen kunnen we onze helingsprocessen positief beïnvloeden, onze negatieve emoties overkomen en onze energie doen stijgen.  

Lu Jong is ook gebaseerd op de Tibetaanse geneeskunde, die ervan uit gaat dat ziektes een gevolg zijn van een onbalans in de elementen en humeuren in ons lichaam.  Door de combinatie van vorm, beweging en ademhaling kan Lu Jong op een zeer zachte manier, fysieke blokkades en kanalen openen, om zo misgeoriënteerde energie te mobiliseren.  Op deze manier zijn de oefeningen een bevordering voor onze fysieke gezondheid, mentale klaarheid en vitaliteit.  Deze factoren zijn ook het fundament voor een spirituele praktijk.

(Bron: Nangten Menlang).

Daarnaast volg ik momenteel bij Maaike Decock ook de workshop Tsa Lung Trul Khor (Tibetaanse ademhalingsyoga) en volgde ik workshops en de masterclass en certifiëringsweekend Lu jong 1 bij Rinpoche Lama Tulku Lobsang in Wenen (april 2019).  

Na mijn Teacher Training (Anusara/alignment based/Yoga Alliance RYT-200) (2014) bij Joachim Meire had ik een grondige basis om vanuit een stevig fundament en verbonden ademhaling het lichaam op een veilige manier uit te lijnen, de mind te herinneren door aandachtige focus op de houdingen en uiteindelijk het hart te openen en te verruimen.  Daarna voelde ik dat ik me nog verder wou verdiepen in yoga.  Na een val op mijn rug werd ik uitgenodigd om me te focussen op het herstel van mijn rug en de heropbouw van mijn kracht.

Funtionele yoga zou daarvan een heel belangrijk onderdeel vormen.  Een yogavisie die ik vond bij  Yogagarden Amsterdam:' Functional Yoga betekent dat de teacher meer geïnteresseerd is in jouw ervaring (in asana's en voelen van de target-area) dan hoe je (asana er esthetisch) eruit ziet.  Er wordt gerespecteerd wat jou 'jou' maakt.  Yoga Practice moet niet proberen jou te veranderen in iets dat je niet bent, maar je stimuleren om de best mogelijke versie van jezelf te worden'. (Bron: YogaGarden Amsterdam)

 

De Yin Yoga Teacher Training (Yoga Alliance RYT-50 uren)(2017) bij Anat Geiger en Marcel Van de Vis (Yogagarden Amsterdam) was voor mij een logische vervolgopleiding met een stevige basis anatomie en filosofie volgens de visie en ervaring van Paul en Suzy Grilley.

 

Zomer 2018 volgde ik verdere opleiding Yin Yoga Advanced bij Myriam Wagner (RYT Yoga Alliance-20 uren) en in november volgde ik de weekendworkshop 'Insight Yoga' bij Sarah Powers in Brussel. In augustus 2019 en zomer 2019  een vervolgopleiding bij Myriam Wagner Yin Yoga (RYT Yoga Alliance-50 uren) Yin Yoga.

 

IMG_4319.JPG
bottom of page