top of page

Voetreflexologie

Klassieke voetreflexologie
lichamelijk welbevinden

Reflexologie is een holistische behandelmethode die werkt door middel van het uitoefenen van een drukpuntmassage op reflexzones die een weerspiegeling zijn van organen, klieren, zenuwen, gewrichten en weefsels van het lichaam om zo een optimaal evenwicht te bevorderen in de wisselwerking tussen alle lichaamsprocessen. 

 

Therapeutisch gezien wordt een reflexpunt of een reflexzone gemasseerd met als doel een positieve reactie te krijgen van een overeenkomstig orgaan of lichaamssysteem.

 

Door bepaalde gebieden via speciale technieken met de vingers te bewerken, kan de doorbloeding en de bezenuwing in het hele lichaam geactiveerd worden.  Energetische blokkades kunnen verdwijnen en over- en onderactieve klieren en organen kunnen teruggebracht worden tot een normale balans.

Zo kan het zelfhelend vermogen van het lichaam gestimuleerd en verbeterd worden.

 

Voetreflexologie werkt ondersteunend voor het op peil houden van een algemeen wel-bevinden op gezondheidsvlak en werkt aanvullend naast de klasssieke geneeskunde maar vervangt geen medisch advies, diagnose of behandeling.Psychozone massage
psychische en mentale balans

Psychozonemassage is een combinatie van dieptemassage van reflexzones (psychozonen), psychomeridianen (energiebanen) en acupressuurpunten om de lichamelijke, emotionele, mentale en spirituele energiestroom vrij te maken en positief te balanceren. Dit wordt gradueel opgebouwd.

 

Deze massage kan positief stimuleren tot een verbeterd slaappatroon, verlichting brengen op het gebied van pijn, stress en spanning, regeneren bij lichamelijke en geestelijke vermoeidheid, uitnodigen tot een gebalanceerder eetpatroon en zelfvertrouwen.Metamorfose massage
van cocon tot vlinder, zijn wie je werkelijk bent

Metamorfosemassage is eenvoudigweg een lichte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom op voeten, handen en hoofd.  Deze reflexzone weerspiegelt de prenatale periode, de negen maanden tussen conceptie en geboorte, waarin de basis wordt gelegd voor ons fysiek en mentale gevoelsleven.

 

In zijn boek geboren worden zonder pijn veronderstelt Dr. Frederik Leboyer dat de ruggegraat elke herinnering uit het verleden bewaart.  De indrukken en ervaringen tijdens ons verblijf in de baarmoeder staan diep gegrift in ons celgeheugen. Eventuele spanningen van deze prenatale periode zouden zich van daaruit dan ook energetisch kunnen openbaren in de ruggegraat en uiteindelijk in heel ons lichaam.

 

Binnen deze sessie is de intentie van de behandelaar neutraal.  Er wordt niet therapeutisch gewerkt vanuit een klacht of een symptoom maar vanuit een aandachtige liefdevolle aanwezigheid.  De masseur dient enkel als kanaal bij het vrijmaken van eventuele energieblokkades ontstaan in deze periode.

 

Het is de levenskracht van de ontvanger zelf die de verandering van binnenuit mogelijk maakt, waardoor als het ware een metamorfose (gedaanteverwisseling) ontstaat.

 

Deze innerlijke verandering kan worden vertaald in groei en bewustwording om te worden wie je werkelijk bent...om je eigen mogelijkheden tot uitdrukking te brengen.  Dit is een individueel proces en het resultaat is uiteindelijk niet te voorspellen, maar ontvouwt zich altijd ten goede.

 

Verloop behandeling & contra-indicaties

 

Na een intake-gesprek en wat zich 'toont' op de voeten wordt een behandelplan opgesteld ofwel therapeutisch ofwel door als behandelaar neutraal en respectvol 'aandachtig aanwezig' te werken.    

Bij een eerste consult wordt geïnformeerd naar je algemene gezondheidstoestand en levenswijze.  

Een behandelsessie duurt 60 tot 75 minuten. 

 

Gedurende of direkt na een reflexzonebehandeling kunnen reacties van voorbijgaande aard optreden. Dit zijn tekenen van een intensieve prikkeling van het organisme.

 

Voldoende water drinken na een behandeling bevordert de ontgifting van het lichaam en ondersteunt het zelfgenezend vermogen ervan.

Een suggestie is één glas water om het uur in de loop van de dag te drinken.

 

Bij het afsluiten van een behandeling krijg je tijd en ruimte om even rustig bij te komen. Daarna is er nog een mogelijkheid om eventueel je ervaringen te delen met de therapeut.

 

Mogelijke reacties na een behandeling

 

° geeuwen

° koudegevoel

° innerlijk vibreren

° boeren

° zweten in de handen of op andere plaatsen op het lichaam

 

Contra-indicaties 
niet aangewezen bij

° schimmelinfecties

° besmettelijke met hoge koorts gepaarde ziekten

° acute ontstekingen in vaat- en lymfesysteem

° operatief te behandelen aandoeningen

° ziekte van Sudeck (acute beenontkalking) aan de voet

° zwangerschap met risicofactoren

° de eerste drie maanden van de zwangerschap

 

 

Ik heb er zo'n deugd van. Ik voel het in heel mijn lichaam tot in mijn haarpuntjes.

J. V.

Gepensioneerde levensgenieter

Wat heb ik genoten.  Ik heb zo'n fijn, zacht, innerlijk warm gevoel. 

Echt heerlijk. Alsof er liefde in mijn voeten zit.

 

F.D.

Creatieveling

Ik loop net op wolken.

A.H.

Ingenieur biochemie

Please reload

bottom of page